Taisin jäädä täysin unelmoimaan kun on näin pitkään vierähtänyt viime kertaisesta kirjoituksesta. Kiitos ihanista kannustusviesteistä nukkekotigalleria-unelmointiin!!

Kulunut kesä meni äkkiä, mutta oli satoisa. Pakastimet ovat täynnä, kaikki lasipurkit käytetty ja muovirasiatkin loppuneet. Niissä on mustikoita, puolukoita, punaisia, mustia ja valkoisia viinimarjoja, luumuja, omenoita, raparperia ja viimeksi viinirypäleitä. Kyllä, pihallamme kasvaa viinirypäleitä, rypäleet ovat sellaisia ison mustikan kokoisia. Osa tertuista oli niin kauniita, että oli sääli riipiä niitä:

Viinimarjoja kerätessä tulee aina Elsa-mummi mieleen. Mummin puutarhassa niitä lapsuudessa isän kanssa kerättiin ja vieläkin viinimarjoissa maistuu lapsuus. Mummin puutarhan nurkassa ollut valkoinen viinimarjapensas synnytti haaveen, että isona haluan vanhan omakotitalon ja sen pihalle ainakin valkoisen viinimarjapensaan. Ja tuollahan sellainen nyt kasvaa. Lisäksi olen vuosien varrella haaveillut, että oman kodin pihassa kasvaisi tammia, vaahteroita ja pihlajia - kaikkia niitä pihastamme löytyy, lisäksi mm.upea hevoskastanja.

Yes, I have a dream and seems that it's all I've been doing lately, dreaming, since there are no new entries in my blog. No, actually harvesting has taken a lot of time along with many other things. Above is a photograph from the grapes that are growing in our backyard, small but tasty.