Kesä ja loma - ja hirveä vauhti kaiken aikaa. Matkoja ja päällekkäisiä tapahtumia. Viime lauantaina olisi ollut Inkoossa Käsityöläispäivä, Porissa Johanna Oraksen taidenäyttelyn avajaiset, mutta me olimme Tampereella. Mies oli kannustamassa Suomen lentopallojoukkuetta upeisiin suorituksiin.

Heinäkuun alussa olimme viikon Italiassa. Ensin pari päivää uimarannalla Lido di Jesolossa, sitten muutaman päivän Venetsiassa, Padovassa ja Firenzessä. Hellettä riitti, päivälämpötilat virallisesti +32 astetta ja vielä illalla kymmenen aikaan +28 astetta. Matka oli erittäin onnistunut, pitkään haaveiltuani pääsin käymään mm. upeassa Uffizin galleriassa Firenzessä. Etelä-Euroopassa jaksan aina ihmetellä lämmön ja pimeyden yhdistelmää. Outoa on myös se, että ulos kaduille lähdetään iltaseitsemän-kahdeksan aikaan ja kaupat ovat auki lähes puolille öin. Toisaalta keskipäivän kuumuudessa vietetään siestaa ja levätään.

Mineilymielessä anti ei ollut kovin suuri. Lidon pikkupuodeista mukaan tarttui "4 satua"-boxiin aarresaaren merirosvo, omaan osioonsa itse Noita sekä yksi keiju lisää muiden keijujen joukkoon - eivätkä maksaneet kuin pari euroa kappale.

1247506648_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Väheksyä ei pidä myöskään lentokoneen ja hotellien antia: tynnyreitä, lavuaareja ym tarpeellista.

1247506671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tärkein minianti ja pian myös historiallinen oli pieni puoti Boscolo Gioie Venetsian Rialto-sillalla, puolivälissä siltaa (Boscolo Gioie di Raffaella Boscolo & Riccardo Dusi, S.Polo 7, 30125 Venezia): pienet lasipullot. Samasta kaupasta ostin yhdeksän vuotta sitten sinisen pullon korkkeineen, aitoa Murano lasia. Nyt ostin useamman pullon, joista pari jo lähti lahjaksi synttäriswapin osanottajille, ja myöhemmin kävin vielä hakemassa lisää. Myyjä nimittäin kertoi, että myynnissä ovat viimeiset pullot. Niitä valmistanut mies on jo 87-vuotias eikä voi niitä enää tehdä. Kukaan nuorempi lasinpuhaltaja ei ole kiinnostunut jatkamaan pienten lasipullojen tekoa, joten omistamieni pullojen arvo nousi heti arvossaan mielessäni. Viimeiset tuotteet ovat tietysti osin vähän muotopuolia, mutta kyllä puotiin vielä jäi ihan priimaakin (4,50/6/8,50 e kappale ja noin 13 e kannun ja lasien setti). Mutta kun ne ovat loppu, niitä ei sitten enää saa. Vahinko, ovat ne niin upeita. Tässä oma saaliini (josta jo puuttuvat lahjaksi lähteneet koska digi-kamera temppuili monta päivää)

1247506623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

A week in Italy at the beginning of July: few days at the sea in Lido di Jesolo and then plenty of walking in Venice, Padova and Florence. Sunshine, warm dark evenings (so different to Finnish white summer nights) and even some miniatures: wonderful small glass bottles, genuine Murano glass from a small shop at Rialto Bridge in Venice (in the middle of the bridge). Unfortunately the man who has made those bottles for many, many years is already 87 years old and cannot make them anymore and none of the younger blowers wants to continue the task. Therefore the last bottles are now waiting for buyers in the shop. Nine years ago I bought a little blue decanter with topping from the same shop. In Lido I found some small items for the fairytale box that is under construction: a witch, a fairy and a pirate. And important materials from the airplane and hotels: barrels, wash basins and so on.