Ostakaa, ostakaa! Yhteen isompaan sikarilaatikkoon (laatikon koko on 27 x 14 x 4,5 cm) olen rakentanut Wanhan Ajan Joulumarkkinat: kolme kojua, joiden esikuva on Tukholman Skansenin Joulumarkkinakojuissa. Lumiukko (reilu 3 cm korkea) on koottu styrox-palloista, hattu pahvista, nenänä cocktail-tikun pää, kaulassa neulottu kaulaliina. Lumena on Amsi Landscape Snow.

Ensimmäisessä kojussa myydään leivonnaisia: leipiä taikataikinasta, piparkakkutalo pahvista (koristeet nonparelleja), massasta tehtyjä kananmunia kotelossaan, karkkikeppejä ja monenlaisia hilloja ja soseita purkeissaan (eli pillin ja tuubin pätkissä), punaisia omenoita (eli rosé-pippureita) puulaatikossa, makkaratankoja, pullapitko,karamelleja kuuseen ja kojun yläosassa narussa roikkuvia makkaroita.

Käsityökojusta löytyy neulottu villapusero ja kaulaliinoja, punaisista puuhelmistä tehdyt kynttilänjalat ja punaisia ja valkoisia kynttilöitä, virkattuja patalappuja, lankavyyhtejä ja joulukankaita, pöytäliinoja, joulukortteja, saunakiulu ja kauha, nahkarukkasia, lippunauhoja, tuikkumetallista tehty kynttiläkruunu ja jouluseppeleitä värikkäistä piipunrasseista.

 

Oikeanpuoleisessa kojussa on entisajan lasten haaveilemia leluja. Lintulauta (korkeus 1,5 cm) ja nukketalo (2x2x1cm) on tehty ohuesta pahvista. Helmitaulu on tikuista ja helmistä, krokettipelin tein hammastikuista ja massapalloista pahvirasiaan. Kelkan tein pahvista, kuorma-auton pahvista ja sen pyörät helmistä. Kuutiopeli on pahvin palasen päälle liimattu ja terävällä neulalla pinnalta viivoitettu kuva taitellussa laatikossa. Fortuna-peliin (2,5x1,5 cm) käytin pahvia, pätkän hammastikkua ja pieniä helmiä, hakkuun pahvia ja hammastikun pätkiä.

  

"Old Time Christmas Market" in a bigger cigar box.