Lähestyvän joulun innoittamana laitan tänne kuvia jouluaiheisista sikarilaatikoistani, jotka eivät mahtuneet kirjaani.

Ensimmäisenä "Joulu ennen vanhaan": vanha tupa öljylamppuineen (erilaisista helmistä), kynttilänjalkoineen (helmistä ja tikuista), leipineen (taikataikinasta), kippoineen (Fimosta), voiastioineen (balsasta) ja leipätaikinoineen (alusta napista, taikina taikataikinasta ja päällä pala punaruudullista kangasta). Pöytäliina on vanhaa lakanakangasta, johon kirjailin kuviot ohuella tusseilla. Pöytä on puusta, raanu nauhanpätkä ja maassa olkia.

"Jouluaterialla" tarjotaan tietysti kinkkua (ohje kirjassani vaikka tässä vähän pienempänä), leipää, maksapateeta, munanpuolikkaita, luumuja ja lohta (ruoat massoista). Kynttilänjalat on sorvatuista tikuista, paljeteista ja kakkukynttilöistä. Kattolamppu on nappi.Vasemmalla seinällä joulurauhan julistus.

Saman boxin kannessa on ikkunanäkymä, jossa roikkuu isäni synnyinkaupungin, Pietarsaaren, joulusymbolit usko-toivo-rakkaus.

"Joulukuusi" -sikarilaatikko on täynnä säihkettä ja valoja ja kuusenalus täynnä lahjoja. Pöydällä tietysti piparkakkutalo...

...ja seinällä rivi joulukortteja.

Ennen kuin näin pitkälle on ehditty, on "Joulupukin Postitoimistossa" käynyt kova vilske, jotta kaikki sinne lähetetyt kirjeet on luettu, vastattu ja arkistoitu.

Joulun herkkuja taas on noudettu muun muassa "Suklaapuodista", jossa on myynnissä (Fimo-massasta tehtyjä) suklaakakkuja, suklaakonvehteja, suklaaleivoksia...

...pieniä leivonnaisia (kakunkoristeita ylähyllyllä), piparkakkutalo (ruskeasta pahvista ja valkoisesta maalista) ja pipareita, ranskalainen jouluhalko ja luumu- ja aprikoosipiirakoita (massasta).

Little cigar boxes (10x10x4 cm) into which I've built Christmas scenes: Christmas of Yesterday, Christmas dinner, Christmas tree, Santa Claus Post Office and Little Chocolate Shop.